Se dina priser >>>

Stone IPA, KEY KEG

Stone Brewing Stone IPA, KEY KEG

1x30l
6.9%
56.33kr/l
1 690,00kr

När Stone IPA först bryggdes 1997 fanns ingen IPA-sektion i affärerna. Det var en ny stil för de flesta och väldigt få IPA fanns som året runt-sortiment. Särskilt inte med den stora, humliga smaken som hos Stone IPA.

2021 finns cirka 265 000 IPA tillgängliga runtom i varje stad i USA och trots konkurrensen förblir Stone IPA en av de ledande i landet i kategorin. Även om receptet alltid varit troget originalet har det utvecklats under den moderna torrhumlingstekniken. Den behåller sin plats som spjutspets inom humlekonst, lika frisk och omtyckt idag som första dagen den lanserades. Medan denna ölstil fortfarande är på uppgång idag och har inspirerat till många varianter var Stone IPA det första ölet som fick stilen att ta fart. Stone IPA är nu en väl etablerad standard i IPA-världen, vilket reflekteras i försäljningsvolymerna. Den ligger topp 10 inom IPA i hela USA och topp 5 i IPA-täta hemtrakterna i södra Kalifornien. Dessutom är den nummer ett bland independent-IPA i USA hos lokala pubar och krogar.

Passar till

Pulled Pork Sandwich, Robust sallad med getost och bacon.

Utseende

Klar gyllene färg

Doft

Doften bjuder på ljus och lätt honungsaktig karamell med citronskal, grapefrukt, litchi, persika och tallbarrtoner. Så vad utmärker en west coast-IPA? Den har en typiskt stor mängd aromatisk humle, ganska ljus kropp och en klar, gyllene färg med en uppfriskande och torr finish.

Smak

Smaken går i samma spår med fin karamellsötma och torr tropisk fruk- tighet av citrus och litchi toppat med en robust barrig beska på 71 IBU. Medelstor kropp med mjuk kolsyra och mjuk textur. Så klassiskt det kan bli! Stone IPA:s huvudsakliga humle är Centennial som ger en smak av citrusskal- och tallbarrkaraktär.

Produktdetaljer

Leverantör
Cask Sweden AB
Varumärke
Stone Brewing
Kategori
IPA
Flaivys artikelnummer
12755
Förpackning
Fat 30l
Antal styck per förpackning
1
GTIN
04260451620172
Alkohol
6.9%
Lager och Leverans info
7 kvar - Omgående leverans

Liknande artiklar