Se dina priser >>>

DouRosa 2017

Quinta De La Rosa DouRosa 2017

6x750ml
14%
158.67kr/l
714.00kr

Efter att i många år sålt druvor till de stora portvinshusen så lanserar svenskättlingen och ägaren Tom Bergqvist tillsammans med sin dotter Sophia de första vinerna under eget namn 1988. Förutom portviner så lanserades några år senare även röda viner från gårdens fantastiska lägen och med det var man en av de första vingårdar som började buteljera röda Douroviner i toppklass. Quinta de la Rosas historia sträcker sig tillbaka till 1906 då Sophias farmor fick vingården i doppresent av sin engelska farmor. Under Sophias ledning har Quinta de la Rosas viner blivit några av de mest eftertraktade vinerna från Douro. 2002 anställs vinmakaren Jorge Moreira som tar över Sophias påbörjade kvalitetsjobb på gården och strax därefter blir Jorge utsedd till Portugals bästa vinmakare. Quinta de la Rosas viner är genomgående högt betygsatta bland världens vinjournalister och har flertalet gånger fått +95 poäng i omdömen.

Passar till

Ett universalvin för lättare kötträtter, gärna medelhavsinspirerade rätter med färska örter såsom grillade lammkotletter med rosmarin och timjan.

Utseende

Vackert rubinröd

Doft

Fruktiga aromer av skogsbär, körsbär och örter

Smak

Smaken är medelfyllig med silkeslen, saftig frukt. Trots den varma växtplatsen har vinet en välbalanserad friskhet och textur med mjuka tanniner.

Produktdetaljer

Kategori
Rött vin
Flaivys artikelnummer
12320
Förpackning
Flaska 750ml
Antal styck per förpackning
6
GTIN
05604846103397
Alkohol
14%
Lager och Leverans info
10+ kvar - Omgående leverans

Liknande artiklar