Se dina priser >>>

G-Whisky Stout Cask 50,1%

Skånska Spritfabriken G-Whisky Stout Cask 50,1%

549,00 kr (1 st)
50.1% Flaska 700ml
4 kvar - Omgående leverans

Detta är en whisky som inte är rökig, vi har istället gått på det mjukare och fruktigare hållet. Detta är en whisky som de flesta kan uppskatta, whiskynörd såväl som novis. Vi vill att whisky skall kunna avnjutas av alla.

Vi har använt oss av kornmalt från skånska gårdar. Kornet har blivit mältat på ett mälteri på Trolle Ljungby slott.

Vi är väldigt unika med att bara destillera en gång. I whiskyvärlden brukar man tala om dubbel och trippeldestillering som någonting väldigt önskvärt. Detta ställer vi oss mot. Varje gång man destillerar spriten, tar man bort karaktär från råvaran. Istället för att göra spriten så neutral som möjligt för att faten skall få så stor inverkan som möjligt, så har vi destillerat spriten så att man fortfarande känner av råvarans karaktär. Vi vill inte att det ena skall utesluta det andra. De olika faten vi lagrat whiskyn på är fortfarande otroligt viktiga spelare till den slutgiltiga smaken, men smaken från råvaran finns fortfarande kvar.

Vi har valt att lagra whiskyn på fyra olika sorters fat. Nya franska ekfat, begagnade oloroso sherryfat, begagnade rödvinsfat från Bordeaux, sedan har den fått en slutlagring på fat som ett lokalt bryggeri lagrat en stout på vilket ger whiskyn en finish av kaffe och choklad.

Utseende

Djup bärnsten

Doft

Karamell, kaffe, choklad, rostad ek, torkad frukt samt en rödbärig underton.

Smak

Rostad ek, choklad, kaffe och torkad frukt med en eldig finish.