Se dina priser >>>

Chianti DOCG

Tenute Rossetti Chianti DOCG

6x750ml
12.5%
140.00kr/l
630,00kr


Tenute Rossetti är Farnese Groups flaggskepp i Toscana. Farnese Group är italiens största grupp av "boutique" vingårdar och de har blivit utsedda till Italiens bästa vinproducent ett flertal gånger. Med ett team på 21 erfarna vinmakare produceras viner från områden som Abruzzo, Sicilien, Toscana och Puglia. På Tenute Rossetti styr den världeberömda vinmakaren Alberto Antonini över gårdens viner tillsammans med Filippo Baccalaro som även han har en lång erfarenhet av vinmakning på högsta nivå. På Tenute Rossetti gör man moderna och personliga viner av hög kvalitet både från egna odlingar i Greve in Chianti och från vingårdar i Bolgheri. Deras högsta kvalitet av Chiantiviner går under namnet Poggio Civetta. 

Passar till

Som ung passar vinet utmärkt till pastarätter med kryddiga tomatsåser såsom Pasta Puttanesca eller Pasta Arrabiata. Med lite mognad kan vinet med fördel serveras till italienska gryträtter.

Utseende

Doft

Tenute Rossettis Chianti är medelfyllig med integrerade aromatiska dofter av syrliga körsbär, trädgårdsbär, tobak och brända jordtoner

Smak

Smaken har en välbalanserad kropp och struktur som med sin uppfriskande syra ger ett perfekt matvin.

Produktdetaljer

Varumärke
Tenute Rossetti
Kategori
Rött vin
Flaivys artikelnummer
12302
Förpackning
Flaska 750ml
Antal styck per förpackning
6
GTIN
08027603005319
Alkohol
12.5%
Lager och Leverans info
10+ kvar - Omgående leverans

Liknande artiklar