Se dina priser >>>

Vintage Port 2017

Quinta De La Rosa Vintage Port 2017

429,00 kr (1 st)
20% Flaska 750ml
Leveranstid 3-7 dagar

Efter att i många år sålt druvor till de stora portvinshusen så lanserar svenskättlingen och ägaren Tom Bergqvist tillsammans med sin dotter Sophia de första vinerna under eget namn 1988. Förutom portviner så lanserades några år senare även röda viner från gårdens fantastiska lägen och med det var man en av de första vingårdar som började buteljera röda Douroviner i toppklass. Quinta de la Rosas historia sträcker sig tillbaka till 1906 då Sophias farmor fick vingården i doppresent av sin engelska farmor. Under Sophias ledning har Quinta de la Rosas viner blivit några av de mest eftertraktade vinerna från Douro. 2002 anställs vinmakaren Jorge Moreira som tar över Sophias påbörjade kvalitetsjobb på gården och strax därefter blir Jorge utsedd till Portugals bästa vinmakare. Quinta de la Rosas viner är genomgående högt betygsatta bland världens vinjournalister och har flertalet gånger fått +95 poäng i omdömen.

95 poäng hos Wine Spectator

95 poäng hos Wine Enthusiast

95 poäng hos Wine Advocate

Passar till

Ett perfekt vin till mörka chokladdesserter som choklad fondant och till blåmögelostar som Roquefort eller Stilton. Passar även utmärkt till att bara njutas som det är.

Doft

Ett enormt koncentrerat vin med en tilltalande och intensiv aromatisk doft av mörk frukt, mörk choklad och påtaglig kryddighet.

Smak

Smaken är mycket koncentrerad, kraftig och djup utan att förlora den fräscha fruktigheten. En komplex struktur med en perfekt balans mellan frukt, sötma och alkohol som kommer utvecklas och hålla för lagring i årtionden framöver.

Produktdetaljer

Liknande artiklar