Se dina priser >>>

Tobelos Blanco

Bodega Tobelos Tobelos Blanco

774,00 kr (6 st)
13% Flaska 750ml
10+ kvar - Omgående leverans

Bodega Tobelos, grundat i slutet av 1900-talet. Bodegan ligger i ett av de mest traditionella vinframställningsområdena i Briñas, La Rioja (två kilometer från Haro). Det ligger i en brant sluttning över floden Ebro vid basen av Sierra Cantabria, med en underbar utsikt över Conchas de Haro och Peñas de Biliblio.


Druvorna till Tobelos Blanco 2017 kommer från små vingårdar arrangerade på terrasser belägna vid foten av Sierra Cantabria, i städerna San Vicente de la Sonsierra (Rioja Alta) och Labastida (Rioja Alavesa).

Druvor: 90% Viura, 10%, Sauvignon blanc

Vingårdsålder: 85 år.

Höjd: 550 m.

Klimat: Kontinentalt med atlantiskt inflytande.

Jordmån: Lera-kalkhaltigt.

Skörd: Manuell i lådor. Ett första val av druvor görs i vingården och ett andra i bodegan. Skördedatum: 20 september 2017.

Vinifikation: Kall pre-maceration och vertikal pressning. Jäsning och lagring på jästfällningen med daglig batonnage i 5 månader. Viura på nya franska ekfat och Sauvignon blanc i betongägg. Buteljering i april 2018.

Produktion: 9 800 flaskor

Drick: 2019-2025

Passar till

Ett fräscht, torrt och gastronomisk vitt vin. Serveras 8-10 grader.

Utseende

Citrongul med silvriga inslag.

Doft

Bra aromatisk intensitet med frukten som huvudpersonen. Primära aromer av päron, äpple, grapefrukt och persika följt av vita blomnoter som åtföljs av söta kryddor.

Smak

Stor volymintensitet under hela resan, med friskhet, balans och fin längd. Fruktig eftersmak med kryddigt avslut.

Produktdetaljer
Varumärke
Bodega Tobelos

Liknande artiklar