Se dina priser >>>

Chateaneuf-du-Pape 2015

Lavau Chateaneuf-du-Pape 2015

1 620,00 kr (6 st)
14% Flaska 750ml
4 kvar - Omgående leverans

Historien om familjen Lavau, med sin passion för vin och dess kärlek till terroiren och landet, började i Saint Émilion på 1800-talet. Det fortsatte i Tunisien där René Lavau och hans son förvandlade en liten vinodling och apelsinträd till ett blomstrande företag som blivit landets största vinproducent. Jean-Guy Lavau (Renés barnbarn) och hans fru Anne-Marie återvände till Frankrike på 1960-talet och tog ansvaret för en liten vinkällare i Sablet i hjärtat av Rhônedalen. Detta skulle bli Maison LAVAU 1965. Ungefär 30 år senare har Frédéric och Benoît Lavau tagit över familjens arv och köpt flera vingårdar i Rasteau, Valréas och Côtes du Rhône. Idag förfogar Lavau över 180 ha vingårdar och samarbetar med över 350 odlare i hela södra Rhône och Languedoc.

Passar till

Rött kött, fågel och vilt. Matchar bra till festliga rätter som t.ex. Anka i grönpepparsås, pärlhöna eller fasan, viltstek och lammracks.

Doft

Komplex doft av plommon och svarta körsbär med en kryddig ton av kakao och kryddnejlika.

Smak

Fyllig och välbalanserad smak med inslag av mörka bär, blåa plommon, mörk choklad och kryddor. Mjuk tanninstruktur med viss strävhet och utomordentlig längd.

Produktdetaljer
Varumärke
Lavau

Liknande artiklar