Se dina priser >>>

Le Rocher 2016

Domaine Rabiega Le Rocher 2016

714,00 kr (6 st)
14.5% Flaska 750ml
Leveranstid 3-7 dagar

På Domaine Rabiegas mark har det odlats vin sedan 1500-talet, men framställning av vin under eget namn inleddes först på 1970- talet av Christiane Rabiega. 1986 köpte svenska Vin & Sprit egendomen och tillsammans med Lars Torstenson som vinmakare höjdes kvaliteten på vinerna och Rabiega etablerade sig som en av Provences främsta vinegendomar. Den Syrah-baserad prestige cuvée (Clos Dière Cuvée I) av årgång 1990 nådde stora framgångar när den utsågs till en av världens tre bästa Syrah-viner i samband med GaultMillaus ”Olympiade du Vin” i Bordeaux år 1991. Clos Dière-vinerna kom sedan att toppnoteras över snart sagt hela världen, från Japan till USA, de kommande 15 åren. Noterbart är också att Rabiega var en av de första i området att ställa om till ekologisk odling – ett arbete som inleddes redan 1989.

Passar till

Utmärkt till rött kött och vilt med smakrika tillbehör såsom grillade ört och vitlöksmarinerade lammkotletter med kryddsmör. Passar även till lagrade hårda ostar.

Doft

Årgång 2016 har en intensiv och inbjudande doft av svarta vinbär, vildhallon och körsbär med kryddig vitpeppar och örter

Smak

Smaken är fyllig, mörkt fruktig, med påtagliga tanniner och balanserad syra.

Produktdetaljer
Varumärke
Domaine Rabiega

Liknande artiklar