Se dina priser >>>

LBV Port 2016

Quinta De La Rosa LBV Port 2016

6x500ml
20%
338.00kr/l
1 014,00kr

Efter att i många år sålt druvor till de stora portvinshusen så lanserar svenskättlingen och ägaren Tom Bergqvist tillsammans med sin dotter Sophia de första vinerna under eget namn 1988. Förutom portviner så lanserades några år senare även röda viner från gårdens fantastiska lägen och med det var man en av de första vingårdar som började buteljera röda Douroviner i toppklass. Quinta de la Rosas historia sträcker sig tillbaka till 1906 då Sophias farmor fick vingården i doppresent av sin engelska farmor. Under Sophias ledning har Quinta de la Rosas viner blivit några av de mest eftertraktade vinerna från Douro. 2002 anställs vinmakaren Jorge Moreira som tar över Sophias påbörjade kvalitetsjobb på gården och strax därefter blir Jorge utsedd till Portugals bästa vinmakare. Quinta de la Rosas viner är genomgående högt betygsatta bland världens vinjournalister och har flertalet gånger fått +95 poäng i omdömen.

Passar till

Serveras till desserter med choklad, mörka bär och nötter som mörk chokladglass med skogsbär och nötflarn. Passar även perfekt till blåmögelostar som Roquefort eller Stilton.

Utseende

Doft

LBV har i doften intensiva aromer av mörka bär, mogen frukt, viol och kryddor

Smak

Den komplexa smaken har en utmärkt balans mellan den mörka frukten, sötman och alkoholen. Eftersmaken är lång, elegant och mycket behaglig.

Produktdetaljer

Flaivys artikelnummer
12325
Förpackning
Flaska 500ml
Antal styck per förpackning
6
GTIN
05604846104653
Alkohol
20%
Lager och Leverans info
10+ kvar - Omgående leverans

Liknande artiklar