Se dina priser >>>

Ekologisk
Capraisa Bobal Crianza Anfora

Vegalfaro Capraisa Bobal Crianza Anfora

834,00 kr (6 st)
14.5% Flaska 750ml
Leveranstid 3-7 dagar

Vinet är gjort enbart på den lokala druvan Bobal och har lagrats både i ekfat och på ler-amfora. Vinet har utnämts till det bästa röda Crianza vinet som görs i regionen Utiel-Requena och fått 91 poäng och toppbetyget 5 stjärnor i Guia Penin, den stora spanska vinguiden. I bergen ovanför Valencia ligger Bodega Vegalfaro i ett urgammalt vinområde på hög höjd i området Utiel-Requena som är en av Spaniens mindre kända appellationer (DO) men som nu börjar bli populära då man alltid producerat viner av hög kvalitet på områdets urgamla unika druvor. Man har aldrig använt några kemiska bekämpningmedel eller konstgödsel och har därför sedan starten alltid producerat hållbara och ekologiska viner.

Passar till

Servera det ca 18° C tillsammans med ugnstekt eller grillad nötkött eller grytor kryddade med medelhavsörter och grillade grönsaker. Servera gärna köttet tillsammans t ex bearnaise eller andra fetare tillbehör som vinet kraft passar utmärkt till.

Utseende

Djupt körsbärsröd

Doft

Fruktig, något kryddig doft med tydliga toner av mörka mogna frukter som plommon och körsbär tillsammans med lite toner av choklad, tobak och örter.

Smak

Tydlig smak av mörka mogna frukter som plommon och körsbär tillsammans med kryddighet och lite toner av choklad, tobak och örter i en lång balanserad eftersmak med fina tanniner och vaniljtoner från ekfaten

Produktdetaljer
Varumärke
Vegalfaro

Liknande artiklar