Mezcal Guerrero

Clase Azul

Mezcal

Förbokning

Clase Azul Mezcal Guerrero görs på Papalote-agave från Guerrero, som ligger söder om Jalisco i Mexiko, och där just denna agave växer vilt. Mezcal Durango är en fylligare variant av agavespriten mezcal med inslag av grapefrukt, smöriga frukttoner och tobak.

Flaskan är utformad för att hedra de kvinnliga mexikanska förfäderna och deras krigsanda, som är en stor del av Guerreros kultur. Den gröna färgen representerar ädelstenen jade, som är en symbol för evighet. Den färgglada toppen med en målad kolibris syftar på gudarnas mytomspunna brevbärare och har även blivit en symbol från regionen. Flaskan är målad med vulkanisk stoft, som visar på tillverkningsprocessen där vulkaniska stenar eldas och bakar agaven, och med det ger en naturligt lätt rökig smak till mezcalen.

Clase Azul är en familjeägd producent av premiumtequila och mezcal i den lilla byn Santa Maria Canchesda i Los Altos, på höglandet i Jalisco i Mexiko. Samarbetet med och respekten för den infödda befolkningen Mazahuas, och deras uråldriga tradition med keramik och målningsteknik, har gett Clase Azul dess säregna flaskor. Varje flaska tar 11 dagar att tillverka och eftersom alla flaskor är formade och målade helt för hand blir varje flaska helt unik.

Produktdetaljer

Leverantör
Soutirage AB
Varumärke
Clase Azul
Artikelnummer
368
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
1
Förpackning
Flaska 700ml
Alkohol
40%
Lager och Leverans info
Direktleverans från Soutirage AB
Ursprung
Nordamerika > Mexiko

Liknande artiklar

Förbokning
Mezcal Durango
Nyhet
TOPANITO Mezcal Artesanal 100% Espadin (52%)
Nyhet
TOPANITO Mezcal Artesanal 100% Salmiana
Förbokning
Le Tribute Mezcal
Mezcal Espadin