Se dina priser >>>

Barco del Corneta

“Mitt sinne, mina händer och mina fötter finns i vinet”

Så säger Beatriz Herranz som man hittar i hennes älskade La Seca i Valladolid strax norr om Madrid. Hon återvände hit till familjens gamla land för att börja detta äventyr att ta tillvara på sin farfars snart utdöende vingård. Här började hon ägna sitt hjärta och själ till Verdejo. Barco del Corneta är frukten av hennes personliga och yrkesmässiga erfarenhet genom åren.

Det är ett perfekt läge på grund av sitt land av kiselaktig sand och stenar, med ett lager av lera och underjord, liksom kalksten i sina djupaste lager. Altituden är nästan 800 m.ö.h. Under hennes jobb i området har hon även stött på några märkliga stycken mark i Alcazarén (Valladolid) som hade vinrankor av okänd ålder. Troligen omkring 150 år gamla, med gamla kloner som knappast hade något att göra med klonvalen från den nya plantagen i Rueda. Här har hon börjat ett nytt projekt med den ursprungliga sorten i naturparken Arribes de Duero i Zamora, känd under namnet Juan García.

Vårt samarbete med Beatriz startade under 2017 och hennes Verdejo har från start blivit mycket uppskattad. I internationell vinpress nämns den som Spaniens bästa Verdejo och vi vill såklart dela med oss av dessa viner till den svenska marknaden.

Barco del Corneta Verdejo 2018
1 194,00 kr (6 st)
13% Flaska 750ml
Cucu (MAGNUM)
717,00 kr (3 st)
13% Flaska 1.5l
Cucu Verdejo 2019
1 428,00 kr (12 st)
13% Flaska 750ml