Se dina priser >>>

Celler Clua

I fyra generationer har namnet Clua varit associerat med vin. Nu leds vinmakningen av Xavier Clua och hans fru Rosa Domenech som även hon är en utbildad och erfaren oenolog. De förändrade företaget till att gå från bulkvin till kvalitet år 1995 och en helt ny modern anläggning stod klar år 2006. Inne i hjärtat av Vilalba dels Arcs har man kvar vinkällaren där en del av vinerna lagras på fat. Idag producerar de ca 80 000 flaskor per år.

I den här delen av Spanien är fälten omgivna av kullar och avskärmade av dalar och torra bäckar vilket gör landskapet komplicerat. Det här ger Terra Alta ett medelhavsklimat men också ett kontinentalt klimat med varma somrar och kalla vintrar. Nederbörden är ca 400 mm per år.

Den höga höjden ca 500 m.ö.h. och de många dalarna ökar risken för frost under våren. Närheten till Ebre floden gör att den rådande vinden CERS (Mistral), en torr vind från inlandet Aragon håller vinrankorna friska, i kombination med Garbi, en fuktig vind som blåser inåt landet från Medelhavet.

Jordmånen är kalkrik lera, med låga halter av organiskt material, men rik på faktorer som gynnar god dränering. Det är därför en terroir som garanterar druvor som är idealiska för produktion av kvalitetsvin. Vingårdarna är anpassade för att maximera solexponeringen, vilket leder till perfekt mognad i slutet av sommaren.

El Solá d'en Pol Blanc 2019
534,00 kr (6 st)
13% Flaska 750ml