Se dina priser >>>

Vina Somoza

Viña Somoza har ny ägare med stor satsning på kvalité. Därför har man hyrt in vinmakare Javier Garcia Alonso (Grundare av 4monos i Madrid) sen ett par år tillbaka. Vineriet ligger i A Rua, Valdeorras, Galicien. Man har både egna 10 ha och hyrda vingårdar från några av Valdeorras bästa lägen. De producerar ca 50 000 flaskor per år med fokus på Godello men börjar från årgång 2015 även göra röda viner på Mencia och Brancellao.

Deras främsta mål är att skapa Godello i toppklass och har fått lön för mödan i form av fina recensioner.

I den här delen av Spanien är det väldigt kuperat med dalar omringade av höga berg. Att man kallar Galicien för ”det gröna Spanien” är lätt att förstå här. Det finns 8 registrerade subzoner. Landskapet är vackert och dramatiskt. Valdeorras har ett kontinentalt klimat med influenser från Atlanten. En medeltemperatur på 11 grader och ca 850-1000 mm nederbörd per år.

Jordmånen varierar mellan granit, sand, skiffer och kalk. En del av druvorna tas från sluttningarna under Serra da Encina da Lastra, en av de sju nationalparkerna i Galicien. Deras single vineyard i Rubia 450 m.ö.h. är den vackraste dalen i Valdeorras där solens strålar väcker Godellon varje morgon.

VIA XVIII
894,00 kr (6 st)
13% Flaska 750ml