Salvia kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)

Azienda Agricola Gandolfo Filippone

Kryddor & kryddblandningar

Ekologisk

Salvia, som tillhör familjen Labiatae, ser ut som en vintergrön buske: den har en upprätt stjälk som är högst 70 cm hög och bladen har en karakteristisk form (de verkar små, långa och smala lansar) och de är ganska hårda och tjocka. Salviablommorna, i färgen från blå till lila, de dyker i allmänhet upp på våren och föredrar solen. Den kan i allmänhet hittas i Medelhavsområdena med en livscykel på 5 år, varefter den måste planteras igen.


MATLAGNING

Salviablad används färska eller torkade för att smaksätta mat och för att underlätta matsmältningen. De används ofta för att dressa pasta och smörgnocchi, för att förbereda såser, rostat och stuvat kött, fisk, baljväxter, aromatiska oljor och vinäger.


Namnet Sage etymologiskt (Salvia Officinalis) kommer från "Salus Salvus" (bokstavligen frisk och säker), det vill säga hälsa, bara för att lyfta fram växtens fördelaktiga och hälsosamma egenskaper. I synnerhet gallerna trodde att den vise hade förmågan att bota alla sjukdomar och fungerade som ett effektivt "avskräckningsmedel" mot feber och hosta. Romarna betraktade den som en helig växt så mycket att det fanns en riktig rit för samlingen som gjordes av en liten minoritet som till och med var tvungen att bära en viss växt kläder efter att ha gjort uppoffringar. Kineserna trodde att salvia kunde "ge" livslängd: på 1700-talet byttes en korg med salviablad av holländska köpmän mot tre tekorgar. I den populära medicinen, tillbaka på medeltiden, användes det som cicatrizant för sår och sår svåra att och det användes av barnmorskor för att hjälpa och underlätta förlossningen.

Produktdetaljer

Leverantör
Fiordilatte
Artikelnummer
11326
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Påse 25g
Lager och Leverans info
Tillfälligt slut
Ursprung
Europa > Italien > Sicilien

Liknande artiklar

Ekologisk
Chilli kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Oregano Vild (Selvaggio Piera - 50gr påse)
Ekologisk
Chilli malda EKO ( FIlippone - 20 gr st)
Ekologisk
Furikake - Orginal
Ekologisk
Lagerblad kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Ekologisk
Örtsalt - Ramslök
Ekologisk
Lagerblad malda EKO ( Filippone - 20 gr st)
Sea Salt Pyramids - Black
Ekologisk
Lavandel kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Sea Salt Pyramids - Garlic and Basil
Ekologisk
Oregano kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Sea Salt Pyramids - Lemon
Ekologisk
Oregano malda EKO ( FIlippone - 15 gr st)
Sea Salt Pyramids - Naturell
Ekologisk
Salvia malda EKO ( FIlippone - 15 gr st)
Sea Salt Pyramids - Oregano