Rosmarin malda EKO ( FIlippone - 20 gr st)

Azienda Agricola Gandolfo Filippone

Kryddor & kryddblandningar

Ekologisk siciliansk, mald Rosmarin.

En ekologisk rosmarin med en intensiv doft odlas i enlighet med tradition i Madoniebergen vid 1000 

meter över havet. Skördas för hand och förpackade med Hantverksmässiga metoder som garanterar aromens kvalitet och bevarande över tid.


Rosmarin (Rosmarinus officinalis L.) är en buske som tillhör familjen Lamiaceae-växter och växer spontant längs hela Medelhavskusten.

Det är en vintergrön buske med mycket tunna, linjära och fastsittande blad, vars färg på den övre sidan är vackert glänsande grön, medan den på den nedre sidan ser vit och tomentos ut. Den blommar mellan mars och oktober och blommorna är små, samlade i klasar, blålila med lila nyanser.


Namnet rosmarin härstammar enligt vissa källor från Rosae maris (havets ros), enligt andra från Ros Marinus, eller havsdagg.

Enligt legenden var blommorna till en början vita, men de blev blålila på grund av att de hade absorberat färgen på Marias mantel, som torkade under flykten till Egypten, direkt på växtens grenar.


År 1370 upptäcktes rosmarinolja, när en vägfarare gav den till Isabella av Ungern för att bota reumatism. När rosmarinens antiseptiska egenskaper upptäcktes användes den för att marinera kött och för att smaksätta det.


I KÖKET

Rosmarin är en av de mest använda matlagningsörterna, särskilt i medelhavskosten, också för att den främjar matsmältningen av fetter. Denna aromatiska växt förbättrar också konserveringen av livsmedel eftersom den fungerar som en riktig naturlig antioxidant.

När de används hackas de färska bladen, medan de torkade strimlas före användning, vilket återställer deras arom. Rosmarin är oundviklig på kött, fisk och vid beredning av såser och är den mest använda kryddan i grillar och marinader: den används med lamm, nötkött, kanin, anka och gås. Blomman används för att smaksätta sallader; Bladen, färska eller torkade, läggs till i många rätter, t.ex. stekar, såser, Potatisbotten och rustika pajer. Utmärkt även på bröd och focaccia. Rosmarinkvistarna används också tillsammans med vitlök för att smaksätta olivolja och vinäger med utmärkt resultat.


TERAPEUTISKA EGENSKAPER

Rosmarin har alltid varit en av de mest populära växterna. Den är rik på terapeutiska egenskaper och är fortfarande mycket användbar idag.

Den anses vara en tonic med en stimulerande och stärkande verkan och tillskrivs antiseptiska, antiparasitära och antibakteriella, antiinflammatoriska, kramplösande, antioxidativa egenskaper samt matsmältnings-, aromatiska och karminativa egenskaper. Dessutom har den en positiv effekt på levern.

Produktdetaljer

Leverantör
Fiordilatte
Artikelnummer
11330
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
12
Förpackning
Burk 20g
Lager och Leverans info
Tillfälligt slut
Ursprung
Europa > Italien > Sicilien

Liknande artiklar

Ekologisk
Chilli kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Oregano Vild (Selvaggio Piera - 50gr påse)
Ekologisk
Chilli malda EKO ( FIlippone - 20 gr st)
FörbokningEkologisk
Furikake - Orginal
Ekologisk
Lagerblad kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
FörbokningEkologisk
Örtsalt - Ramslök
Ekologisk
Lagerblad malda EKO ( Filippone - 20 gr st)
Förbokning
Sea Salt Pyramids - Black
Ekologisk
Lavandel kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Förbokning
Sea Salt Pyramids - Garlic and Basil
Ekologisk
Oregano kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Förbokning
Sea Salt Pyramids - Lemon
Ekologisk
Oregano malda EKO ( FIlippone - 15 gr st)
Förbokning
Sea Salt Pyramids - Naturell
Ekologisk
Salvia kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Förbokning
Sea Salt Pyramids - Oregano