Pet-Nat Rosé

Fattoria Sardi

Mousserande vin

Ekologisk

Vinet är gjort på två ekologiskt odlade druvor, Trebbiano och Moscato d’Amburgo. Trebbiano känner ni säkert igen från Fattoria Sardis Pet Nat Bianco. Till det adderas i denna Pet Nat Rosé druvan Moscato d’Amburgo som är mörkt röd. Förutom att bidra med färg och så ger den också en fin och läskande fruktighet. Druvan ingår i Moscato familjen tillsammans med mer kända Moscato Bianco(mest känd i dessertvinet Moscato d’Asti).


Druvorna skördas omsorgsfullt för hand av Mina och Matteo. Väl i vineritet pressat druvjuicen försiktigt vid låga temperaturer. Vinmakarna lämnar sedan druvjuicen i amforor och rostfria stålfat där de låter juicen påbörja spontan jäsning. Direkt när jäsningen kommit igång buteljeras vinet för att sedan fortsätta och avsluta jäsningen i flaskan. Det ger vinet en naturlig mousse och en härlig grumlighet av jästfällningen som lämnas kvar i flaskan. Vinet filtreras inte och vingården tillsätter inte heller några sulfiter.

Passar till

Tack vare sin läskande fruktiga friskhet och vinets härligt uppbalanserande syra är Fattoria Sardi Pet-Nat ett perfekt aperitifvin. Vinet fungerar också till en vedeldad pizza. Jag uppskattar det bäst vid en temperatur på 8-9 grader men många föredrar att släppa lös det ända upp till 12 grader.

Utseende

Färgen är rosa röd med orangea inslag likt blodapelsinjuice.

Doft

Vinet har en intensiv doft av citrus, vita blommor och solmogna tropiska frukter.

Smak

En underbart läskande och frisk smak. För mig är detta den perfekta törstsläckaren varma sommardagar. Mindre än ett gram socker per liter.

Produktdetaljer

Leverantör
Vinonista AB
Varumärke
Fattoria Sardi
Artikelnummer
100314
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 750ml
GTIN
07350095030479
Alkohol
11%
Lager och Leverans info
Tillfälligt slut
Ursprung
Europa > Italien > Toscana
Årgång
2022
Druva
Trebbiano och Moscato d’Amburgo