Lambrusco Pet Nat Dell' Emilia Rosso

Cantina Frignano

Mousserande vin

Lambrusco är i mångas ögon ett rött vin med en liten fin bubblighet, i Italien kallad frizzante. Detta är dock en annan typ av Lambrusco gjord enligt méthode-ancestral, alltså en Pet Nat Lambrusco. Ett mousserande vin som särskiljer sig från den Lambrusco du är van att dricka. 


Vinet görs på de lokala druvorna Grasparossa 80% och Malbo Gentile 20% från Cantina del Frignanos egna ekologiskt certifierade odlingar. Druvorna växer i Basso Frignano på en genomsnittlig höjd av 500 meter över havet. Vingården skördar druvorna för hand och bär varsamt in dem till vineriet där vinifiering påbörjas direkt .


Druvorna skalmacereras endast i 4 dagar. Vinet är i det avseendet någonstans mellan en rosé och ett rött vin. Ett lila vin. Jäsning fortsätter utan skalen tills första vinet är skapat. Därefter buteljeras första vinet under det andra halvan av mars med vild jäst från vingården. Jästen jäser ut resterande druvsocker från den första jäsningen och skapar det mousserande vinet i flaskan.


Vinet mognar sedan minst 14 månader med jästfällningen innan det släpps på marknaden. Under de månaderna roterar dem kontinuerligt på flaskorna för att jästfällningen ska blandas med vinet.

Passar till

Matcha med chark och ostar. Håll vinet mellan 11 och 12 grader.

Utseende

Vinets färg är lila och rubinröd. Ett livligt lila skum förgyller när du häller upp vinet i glaset.

Doft

Doften är rik på röd bär och saftiga björnbär.

Smak

I gommen är det friskt, generöst och med ett märkbar strävhet när tanninerna tar grepp. Restsocker 0 g/liter.

Produktdetaljer

Leverantör
Vinonista AB
Artikelnummer
100340
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 750ml
GTIN
07350095031421
Alkohol
11.5%
Lager och Leverans info
10+ kvar för - omgående leverans
Ursprung
Europa > Italien > Emilia-romagna
Årgång
2021
Druva
Grasparossa 80% och Malbo Gentile 20%