Toscana Syrah

Brancatelli

Dryck > Vin > Rött vin

Ekologisk

Syrah från Giuseppe Brancatellis havsnära vingårdar där han odlar ekologiskt och i samklang med naturen. Giuseppe gör vinet på 100% Syrah. Han odlar alla druvorna odlar han i samma lilla vingård på en knapp hektar.


Druvorna växer i en jordmån som är en blandning av kalksten och medium kompakt lera. Det ger en fin kombination av friskhet och täthet i frukt koncentrationen. Vingården ligger på en halvö där havsvindar ventilerar druvorna från två väderstreck.


I anslutning ligger också naturreservaten Montioni och Poggio Tre Cancelli. Ett bergigt område med urskog som gör att den biologiska mångfalden spirar. De gröna bergen ger också vatten som söker sig nedåt mot vingården. På nätterna ger bergen svalka då svalare luft sjunker ned till vingårdarna. Sammantaget är det en unik plats. Det kombinerat med en väldigt dedikerad vinbonde och vinmakare i Giuseppe ger fantastiska viner.


Skörden sker för hand och vinmakaren tillämpar en mjuk och kort pressning av druvorna. Vinet jäser sedan på naturlig jäst vid låg och kontrollerad temperatur i rostfria tankar i 15-20 dagar. Spontan malolaktisk jäsning sker i slutet av jäsningen. Vinet lagras sedan i franska ekfat i 18 månader och sedan på flaska i 6 månader.


Vinets appellation är Costa Toscana, en kustnära underavdelning av Toscanas IGT-beteckning. Det introducerades 2010 för att möjliggöra för producenter i Toscanas kustområden att särskilja sina viner från de som tillverkas längre in i landet.

Passar till

Vinet passar bra till smakrika rätter av nötkött, vilt och stekar. Glöm inte att lufta vinet. Efter en timme öppnar upp det sig. Serveringstemperatur 18 grader.

Utseende

Färgen är djupt rubin röd med lila reflektioner.

Doft

Doften är komplex, intensiv och ihållande. Inslag av mogna körsbär, björnbär, vinbär, kryddor och balsamico toner.

Smak

Smaken är mjuk och sammetslen, med en lång finish tillsammans med toner av choklad och kaffe. Stor kropp med tjocka och silkeslena tanniner.

Produktdetaljer

Leverantör
Vinonista AB
Varumärke
Brancatelli
Artikelnummer
103950
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 750ml
GTIN
08033549431228
Alkohol
14%
Lager och Leverans info
Logga in för att se lagerstatus
Ursprung
Europa > Italien > Toscana
Årgång
2016
Druva
Syrah

Liknande artiklar

Ekologisk
Not another fake label
Nyhet
Piemonte Freisa
Ekologisk
Toscana Cab - Valle del Sogno - 6-pack
Nyhet
Pixu Kadarka
Ekologisk
Toscana Cabernet - Valle del Sogno
Nyhet
Jontys Duck Red
Nyhet
Gloria Ver Sacrum
Saroto NatCool Vinho Tinto 2020 (1 liter)
Saroto Tinto 2020
FörbokningEkologisk
Icardi Barbaresco Starderi
FörbokningEkologisk
Icardi Barolo Fossati