Barolo Monvigliero

Cascina Massara

Rött vin

Monvigliero cru är en av Barolo´s mest exklusiva odlingsplatser och har en närmast ikonisk status. Cascina Massara köpte sin odlingslott högst upp i Monvigliero 2011. Då var de gamla vinrankorna rejält vildvuxna. Man valde därför att klippa ner allt till vinstocken och börja om. Arbetet med att få allting på topp tog Gianluca och hans Pappa fyra år. Årgång 2015 blev den första som Cascina Massara gör vin Barolo på druvor från Monvigliero cru. Cascina Massara gjorde en riktigt bra jobb med en varm årgång. Men det är en årgång som kommer att bli ännu bättre av ett par år till i vinkällaren.


Barolo Monvigliero 2016 går däremot att njuta av direkt. Den kommer också att få en fantastisk utveckling i vinkällaren både vin och värdemässigt.


Druvorna plockas för hand i Monvigliero cru nära vineriet i Verduno, Barolo. Urvalet av druvor är väldigt selekterat och Cascina Massara kommer bara att tillverka 1500-2000 flaskor per år. Vinet lagras efter vinfieringen 36 månader på 10000 liter stora slavonska ekfat. Det stora ekfaten är ett signum för Cascina Massara som vill låta druva och terroir tala i sina viner.

Passar till

Jag fördrar en riktigt fin köttbit till Cascina Massaras Barolo Monvigliero. Vinet är verkligen värt något exklusivt på tallriken. Lagrade smakrika ostar är också en fin match. Serveringstempraturen bör ligga på 18 grader sharp och det är bara stor kupa som gäller.

Utseende

Färgen är granatäpple röd med orangea inslag.

Doft

Doften är precis så blommig och eterisk som en Monvigliero skall vara. Rosor i full blom blandas med en finstämd bakomliggande körsbärsdoft.

Smak

Smaken är lång, lång, lång och med ihållande tanniner. Diskreta körsbärstoner blandas med sträva men kontrollerade tanniner.

Produktdetaljer

Leverantör
Varumärke
Cascina Massara
Artikelnummer
100333
Pris
1x750ml á 0,00 kr
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 750ml
GTIN
07350095030981
Alkohol
14.5%
Lager och Leverans info
10+ kvar för - omgående leverans
Ursprung
Europa > Italien > Piemonte
Årgång
2017

Liknande artiklar

Langhe Nebbiolo
Nyhet
Calcagno - Etna Rosso Arcuria
Barolo del Comune di Verduno Verduno
Ekologisk
Icardi Barbaresco Starderi
Verduno Pelaverga
Ekologisk
Icardi Barolo Fossati
Amoreira Da Torre Tinto
Zebro Tinto
Rött vin
Zebro Tinto 14%

Amoreira da Torre

Nabal Organic 2022
Ovada 2018
Vina Rufina Crianza 2019