Not another fake label

Brancatelli

Dryck > Vin > Rött vin

Ekologisk

När jag gjorde research på havsnära vingårdar fastnade jag direkt för läget där Not another fake labels druvor växer. Dels för att vingårdarna ligger på en halvö där havsvindar fläktar från två väderstreck. Men också för att dem i ryggen har naturreservaten Montioni och Poggio Tre Cancelli. Ett stort bergigt område med urskog som gör att biologisk mångfald som spirar. De gröna bergen ger vatten som söker sig nedåt mot vingårdarna vid foten av bergen. På nätterna ger dem också svalka då svalare luft letar sig ner mot vingårdarna. Sammantaget är det helt unik plats.


Not another fake label är en blend på druvorna Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Petit Verdot och Syrah. Alla druvorna kommer från den ekologiska producenten Brancatellis vingårdar.


Druvornas exponering är öst och väst. Dem växer i en jordmån som är en blandning av kalksten och medium kompakt lera. Det ger en fin kombination av friskhet och täthet i fruktkoncentrationen.


Skörden sker för hand och vinmakaren tillämpar en mjuk och kort pressning av druvorna. Vinet jäser sedan vid låg och kontrollerad temperatur i rostfria tankar i 15-20 dagar. Spontan malolaktisk jäsning sker i slutet av jäsningen. Vinet lagras sedan i både franska ekfat och ståltank i 6 månader.


Not another fake label är en IGT Costa Toscana. Costa Toscana är en kustnära underavdelning av Toscana IGT-beteckningen. Det introducerades 2010 för att göra det möjligt för producenter i Toscanas kustområden att skilja sina viner från de som tillverkas längre in i landet. Klimatskillnaderna mellan Toscanas kust och inland är märkbara och återspeglas också i vinerna.


Namnet, Not another Fake Label, är en passning till alla "hittepåviner" och kändisviner i Sverige. En riktigt vin med ursprung och tanke.

Passar till

Vinet har en bra bredd när det kommer till mat. Från anti pasti, pasta och även många kötträtter. Var noga med att lufta vinet.

Utseende

Färgen är djup rubin med intensiva violetta nyanser.

Doft

Doften är komplex och lång. Kryddiga toner av kakao och kaffe med mineral. Inslag av körsbär och blåbär.

Smak

Smaken är välstrukturerad, fruktig, fräsch och med en lång finish. Kryddiga toner av lakrits och kakao.

Produktdetaljer

Leverantör
Vinonista AB
Varumärke
Brancatelli
Artikelnummer
100330
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
12
Förpackning
Flaska 750ml
GTIN
08033549435219
Alkohol
13.5%
Lager och Leverans info
Logga in för att se lagerstatus
Ursprung
Europa > Italien > Toscana
Årgång
2020
Druva
Lika delar Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Petit Verdot och Syrah

Liknande artiklar

Ekologisk
Toscana Cab - Valle del Sogno - 6-pack
Nyhet
Piemonte Freisa
Ekologisk
Toscana Cabernet - Valle del Sogno
Nyhet
Pixu Kadarka
Ekologisk
Toscana Syrah
Nyhet
Jontys Duck Red
Nyhet
Gloria Ver Sacrum
Saroto NatCool Vinho Tinto 2020 (1 liter)
Saroto Tinto 2020
FörbokningEkologisk
Icardi Barbaresco Starderi
FörbokningEkologisk
Icardi Barolo Fossati