Alta Langa Millesimato

Ca de Lion

Mousserande vin

Alta Langa Millesimato är ett exceptionellt bra mousserande vin från Langhe, Piemonte. Alta Langa är tillsammans med Franciacorta en av två DOCG regioner i Italien för mousserande viner. Det är så underbart fin mousse i bubblorna att jag fick nypa mig i armen första gången jag provade bubblet.


Ca de Lion från Canelli är verkligen en av de vingårdar som har kommit längst med sin strävan att konkurrera med Champagne. Vinmakaren Silvio har lagt ned sin själ i gårdens Alta Langa projekt och det märks.


Druvorna i bubblet är 70% Pinot Nero och 30% Chardonnay. Pinot Nero gör sig riktigt bra i höglänta lägen i Langhe och det samma gäller Chardonnayn. Denna Alta Langa är en Millesimato, vilket innebär att den efter en andra jäsning i flaska lagras på sin jästfällning i tre år.

Passar till

Kör vinet Alta Langa som välkomstglas, eller varför inte hela måltiden för er som älskar bubblor. Själv öppnar vi den gärna till middagar med fisk men det funkar också till vissa inte alltför söta efterrätter.

Utseende

Färgen i är glaset ljust strågul.

Doft

Doften är förtrollande av blommor, mogen vit frukt och vanilj.

Smak

Smaken är harmonisk, elegant, lång och med svag syra. Bubblorna är fina, krämiga och vinet har ett långt pärlande. Sockerhalt 4 g/L.

Produktdetaljer

Leverantör
Vinonista AB
Varumärke
Ca de Lion
Artikelnummer
100331
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 750ml
GTIN
07350095030158
Alkohol
12.5%
Lager och Leverans info
Tillfälligt slut
Ursprung
Europa > Italien > Piemonte
Årgång
2016
Druva
70% Pinot Nero och 30% Chardonnay