Microcosmico Garnacha Eko 2021

Frontonio

Rött vin

Ekologisk

Ursprung: Spanien, IGP Valdejalón.

Druvorna kommer ifrån Jarque de Moncayo 8 ha. Sand och skiffer, branta sluttningar.  650-700 m.ö.h. 50+ år gamla stockar. Ekologiskt brukat och certifierat.

Vinifiering: Handskördat,  40% fottrampas. Jäsning vid måttlig temperatur utan tillsatt jäst mellan 25 och 27ºC för att undvika överdriven maceration och för att få de primära aromerna av frukt från Garnacha. Lagring 11 månader i cementtankar under jord.

Bodegas Frontonio är resultatet av att drömma, tro att det är möjligt och arbeta med ett mål, vårt land. Det är resultatet av människor som har anslutit sig till ett gemensamt argument, vinet görs av människor, för människor. 2008 började Fernando Mora MW att göra vin hemma. En något ovanlig start som ledde till ett av de mest spännande och roliga vinprojekten i Spanien.

Fernando (då yngsta Master of Wine någonsin) och hans vän, oenologen Mario Lopez hade gemensamt en stark kärlek till Aragons inhemska druvskatt och framför alla andra, druvan Garnacha. De började tillverka vin i Marios föräldrarnas garage med vingårdarna som hans far och farfar planterat. Att tolka varje plot, varje druva, varje utarbetande teknik var ett mödosamt men spännande jobb. Resultatet blev 2010, den första årgången och 630 flaskor av det som idag är Bodegas Frontonio.  

“Vi söker och återvinner små hundraåriga vingårdar. Nya vingårdar, nya viner och nya vänner kommer att fortsätta skapa vår egen historia”

Utseende

Blekt rubinröd med purpurskimmer.

Doft

Röda körsbär, röda vinbär, rosor, lagerblad, hallon och mineral.

Smak

Ett poetiskt, fjäderlätt, sammetslent vin där en delikat och subtil mineralitet ackompanjeras av röda bär och medelhavets örter Torrt med frisk syra, fjäderlätt i olika lager av smaker med fin integrerad alkohol. Fin längd.

Produktdetaljer

Varumärke
Frontonio
Artikelnummer
103091
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 750ml
Alkohol
13.5%
Lager och Leverans info
Tillfälligt slut
Ursprung
Europa > Spanien > Aragon
Årgång
2021
Druva
Garnacha

Liknande artiklar

Supersonico Garnacha 2020
Nyhet
Pixu Kadarka
Telescopico Garnacha 2020
Nyhet
Jontys Duck Red
Nyhet
Gloria Ver Sacrum
Nyhet
Langhe Rosso Galverno
Nyhet
Barolo Ravera
Nyhet
Barolo Massara
Nyhet
Sacrantino
Rött vin
Sacrantino 14.5%

Cantina Fratelli Pardi

Nyhet
Chianti Classico Riserva