Chilli malda EKO ( FIlippone - 20 gr st)

Azienda Agricola Gandolfo Filippone

Kryddor & kryddblandningar

Ekologisk

Ekologisk het chilipeppar malen, odlad enligt traditionen.Skördas för hand och förpackas med hjälp av hantverksmetoder som garanterar kvalitet och bevarande aromen över tid.


Chilipepparns vetenskapliga namn är Capsicum. Capsicum L. är en växt som tillhör familjen Solanaceae med ursprung i Amerika, men idag odlas den över hela världen och den innehåller förutom peppar olika sorters kryddiga, prydnadsväxter och söta chili. Capsicum är en buske eller örtartad växt, flerårig på sina ursprungsplatser, men mycket ofta odlas den som ettårig. Det ser ut som en liten buske med frukter som kallas paprika för likheten med pepparsmak. Färgen på frukten varierar från gul till grön, passerar genom orange upp till röd. Det är en växt som behöver mycket vatten, minskar vattningen har den en kryddig och stark smak. Etymologin för det latinska namnet Capsicum kommer troligen från capsa, som betyder låda, och har sitt namn till fruktens säregna form, ett bär, som minns exakt en låda som innehåller frön. Enligt andra kommer det från grekiskan kapto som betyder "att bita" med tydlig hänvisning till det kryddiga som "biter" tungan när du äter. Chilipeppar har använts som mat sedan urminnes tider. Från vittnesbörden om arkeologiska fynd vet vi att den redan år 5500 f.Kr. var känd i Messico som en odlad växt, och det var den enda kryddan som användes av indianerna i Peru och Messico. Chilipepparen nådde Europa tack vare Christopher Colombus som kom med den 1493 under sin andra resa till Amerika. Den introducerades i Europa av spanjorerna och hade en omedelbar framgång eftersom den acklimatiserade sig mycket väl på den gamla kontinenten, spridd över hela världen de yttre regionerna, i Afrika och Asien. Alla arter kan odlas i Italien och dess frukter kan plockas på sommaren och hösten. Dessa bör användas så snart de har plockats för att säkerställa att de inte förlorar sina egenskaper, men de kan konserveras i olja eller pulver (efter soltorkning), eller genom att lägga dem på is.


MATLAGNING I matlagning kan chilipeppar konsumeras färsk, torkad, rökt, rad eller kokt; den konserveras också i olja, i vinäger, i tomatjuice och i sylt. Ett av de mest efterfrågade recepten är chilipepparkrämen för att dressa bruschette, snacks, såser och pasta, medan en riktig klassiker i det italienska köket representeras av pasta med vitlök, olja och chilipeppar.


TRAPEUTISKA EGENSKAPER Chilipeppar har antioxidantegenskaper och hjälper till att bekämpa skador som orsakas av åldrande av celler och vävnader. Den innehåller många vitaminer och mineraler som stimulerar produktionen av magsaft och förbättrar matsmältningen. Dessutom förbättrar capsaicin blodcirkulationen och lindrar smärta och inflammation.

Produktdetaljer

Leverantör
Fiordilatte
Artikelnummer
11332
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
12
Förpackning
Burk 20g
Lager och Leverans info
Tillfälligt slut
Ursprung
Europa > Italien > Sicilien

Liknande artiklar

Ekologisk
Chilli kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Oregano Vild (Selvaggio Piera - 50gr påse)
Ekologisk
Lagerblad kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Ekologisk
Furikake - Orginal
Ekologisk
Lagerblad malda EKO ( Filippone - 20 gr st)
Ekologisk
Örtsalt - Ramslök
Ekologisk
Lavandel kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Sea Salt Pyramids - Black
Ekologisk
Oregano kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Sea Salt Pyramids - Garlic and Basil
Ekologisk
Oregano malda EKO ( FIlippone - 15 gr st)
Sea Salt Pyramids - Lemon
Ekologisk
Salvia kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Sea Salt Pyramids - Naturell
Ekologisk
Salvia malda EKO ( FIlippone - 15 gr st)
Sea Salt Pyramids - Oregano