Verduno Pelaverga

Cascina Massara

Rött vin

Verduno Pelaverga av Cascina Massara är inte bara mitt val utan också många av mina vinmakares. Massara är nämligen deras val när de ställer fram en Pelaverga på bordet. Det är ett lätt rött vin med en alldeles egen och älskvärd karaktär.


Det finns två olika varianter av Pelaverga, Grosso och Piccolo. Skillnaden är precis som namnen antyder storleken på druvorna. I trakterna kring Verduno är det Piccolo som gäller. Druvan kallas också Pelaverga di Verduno just för att det är där den odlas. Pelaverga Piccolo är en druva som blir allt mer populär och antal odlade hektar med Pelaverga Piccolo växer för varje år. Den kräver dock mycket av sin bonde då skalen innehåller bittra tanniner som vid oförsiktig pressning kan försämra vinet.


Jag har provat många olika Verduno Pelaverga och enligt mig är Cascina Massara bäst på att bemästra druvans avigsidor. De är fantastiska på att plocka ur det friska, det rödbäriga och det peppriga ur sin Pelaverga Piccolo utan att bitterhet och krukrök slår över.

Passar till

I Italien sitter man gärna med ett glas Pelaverga och pratar sig igenom kvällen efter en lång och härlig middag. Men det är inte omöjligt att det också inleder middagen till antipasto med salame, prosciutto och lite hårda ostar. Vinet är också fantastiskt till fisk som t.ex. torskrygg. Serverings temperaturen 14-15 grader.

Utseende

Transparent röd

Doft

Intensivt frisk doft av röda bär som tranbär, jordgubbar och en närmast vibrerande pepprighet.

Smak

Smaken är frisk, medelfyllig och fruktig med röda vinbär i framkant. Fin avslutning med tanniner som ger vinet ytterligare karaktär jämfört med andra lätta viner.

Produktdetaljer

Leverantör
Vinonista AB
Varumärke
Cascina Massara
Artikelnummer
100327
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 750ml
GTIN
07350095030257
Alkohol
13.5%
Lager och Leverans info
10+ kvar för - omgående leverans
Ursprung
Europa > Italien > Piemonte
Årgång
2022
Druva
Pelaverga
Ingredienser

Vin

Liknande artiklar