Langhe Nebbiolo

Cascina Massara

Rött vin

Single Vineyard Langhe Nebbiolo från vingården Cascina Massara. I Sverige är de kanske mest kända för sin Verduno Pelaverga men det är Nebbiolo som växer på större delen av deras sluttningar. Precis som Gian Carlo och hans son Gianluca lyckas plocka ut det absolut bästa ur druvan Verduno Pelavergas så lyckas de fånga något unikt i Nebbiolon.


I väntan på ett bättre svenskt ord så skriver jag single vineyard. Det betyder att druvorna i vinet kommer från en och samma samma vingård. I detta fall kommer alla druvorna från nordostsluttning granne med Monvigliero cru högst upp i Verduno. Monvigliero är en av Barolos mest exklusiva odlingslotter.

Passar till

Rött kött, vilt och feta ostar. Allra trevligaste upplevelsen hittills i matmatchnings gamet är tillsammans med en älgfärsburgare med fet majonnäs till. Kantarelltoasten med lite tallegio kommer in strax bakom eller så var det kanske lika bra. Serverings temperatur 18 grader.

Utseende

Granatäpple röd med skimrande orangea inslag.

Doft

Doften ger näsan en rejäl njutning. Pigg och fruktig Nebbiolo som blommar ut i rosor.

Smak

Smaken är fyllig, len och underbart lång. Tanninerna finns där men strävheten är fint kontrollerad för att vara så pass ung Nebbiolo.

Produktdetaljer

Leverantör
Vinonista AB
Varumärke
Cascina Massara
Artikelnummer
100299
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
12
Förpackning
Flaska 750ml
GTIN
07350095030493
Alkohol
14.5%
Lager och Leverans info
10+ kvar för - omgående leverans
Ursprung
Europa > Italien > Piemonte
Årgång
2019
Druva
Nebbiolo

Liknande artiklar