Se dina priser >>>

Domaine Johanna Cecillon

Johanna Cécillon och hennes man Louis har en biodynamisk äppelodling och cideri i Sévignac i norra Bretagne. Det är Johannas farföräldrars gård och de odlade äpplen och tillverkade cider på gården. De har 11 hektar äppelodlingar med högväxta gamla cideräpplen. 2 hektar är nyplanterade cideräpplen och Johannas farmor rådde dem att sätta mycket bittra äppelsorter. De har bara lokala äppelsorter och i trädgården finns 14 olika sorters cideräppelsorter. Louis kommer från en släkt av vinmakare i Ardéche i Rhône men har utbildat sig till vinmakare i Normandie.

Deras fruktträdgård ligger högt och fritt och den är omgiven av stora träd (Johannas farmor har satt valnötsträd och körsbärsträd). Skörden görs helt manuellt, frukten plockas för hand och får eftermogna skyddat för att få optimal mognad av frukten.

De har ståltankar om 7000 liter och ekfat på 200 liter. Varje äppelsort pressas för sig. Den första fermenteringen görs i ståltankarna och sedan på ekfat. Efter fermenteringen blandas cidern för att de ska kunna göra produkter som är stabila år efter år.

Cidre Divona
1 032,00 kr (12 st)
5.5% Flaska 750ml
Nantosuelta
1 380,00 kr (12 st)
6% Flaska 750ml
Nerios
1 068,00 kr (12 st)
7.5% Flaska 750ml