Se dina priser >>>

Julien Frémont

Julien Frémonts gård ligger i Le Fortmanel i Pays d’Auge området i Normandie. Släkten Frémont har levt och producerat cider och calvados här sedan slutet av 1700-talet och mycket lite har förändrats där sedan dess.  

Gården har 45 hektar varav 15 hektar med äppelträd med ungefär 30 olika äppelsorter. De har bara högväxta träd, s.k. hautes-tiges. Julien Frémont har ca 90 kor som går bland äppelträden hela året. De gamla sorterna skiljer sig från de moderna på många sätt och musten är mer komplex och smakrik. 

Äpplena plockas för hand och sorteras innan de lagras i 2-3 månader på produktionslokalens vind för att de ska utveckla sina smaker och ge en koncentrerad smak. Förr var det en tradition i Pay d´Auge området att lagra äpplena för ciderproduktion på vindarna, men i dag är Frémont den enda som gör det. Skörden börjar i september-oktober och pågår till december. De sena äpplena är oftare mer bittra och syrliga än de tidigare. De senaste äpplena pressas i februari. Äppelsorterna blandas och musten får jäsa på ekfat. 

Julien är starkt inspirerad av produktionen av naturliga viner och i hans cider finns inga tillsatser och en stark strävan att göra så mycket som möjligt av arbetet för hand.

-Alla produkter har defekter men är verkliga, de har sin historia. De rymmer korna, gräset, miljön, ett helt ekosystem och absolut inga kemikalier. Det är naturen som bestämmer resultatet.

Apertif a base de cidre
190,00 kr
18% Flaska 700ml
Tillfälligt slut
Argile
1 104,00 kr (12 st)
5% Flaska 750ml
Brut par nature
1 188,00 kr (12 st)
5.5% Flaska 750ml
Silex
1 104,00 kr (12 st)
4.5% Flaska 750ml