Valle de Nabal 2019 - Magnum 1.5l

Bodegas Nabal

Rött vin

Ursprung: Spanien, DO Ribera del Duero.

Vi befinner oss i Gumiel de Izán, den mest östra delen av Ribera del Duero. Kalkrik lerjord. 40 år gamla stockar på trell system, planterade i sandiga, kalkstensrika lerjordar. Uttag 5000 kg per ha. Selekterade druvor och skördat för hand

Vinifiering: Kallmaceration i ståltank för att extrahera så mycket färg och aromer som möjligt. Jäst med lokal jäst i kontrollerad temeperatur 25ºC med mjuk överpumpning och 3 dagars maceration efter jäsningen. Fortsatt malolaktisk jäsning i ståltank och efter det flyttas vinet till fat där det vilar 8-10 månader på nya fat. 60% amerikanska och 40% franska.

Bodegas Nabal är resultatet av familjen Navarro Balbás passionerade och respektfulla arbete för viner som berättar en historia om kultur och om landet och jorden de kommer ifrån.

Bodegan ligger i hjärtat av Ribera del Duero, i den lilla kommunen Gumiel de Izán, känd för att vara platsen där de äldsta och bästa stockarna växer i vingårdar längs floden Dueros stränder.

Familjen har alltid arbetat enligt devisen att grunden till ett bra vin läggs i vingården. Arbetet med vinerna är framåtlutat och modernt men alltid med djupa rötter och stor respekt för historia och tradition.                   

Passar till

Passar bra till chark, medelstarka hårdostar, ugnsbakad kyckling eller lammrätter, gärna med smakrika tillbehör som svamp.

Utseende

Djupt mörkröd

Doft

. Mörkfruktigt med hög intensitet

Smak

Fyllig med en bra balans mellan frukt och ek. Fin syra och avrundade tanniner.

Produktdetaljer

Varumärke
Bodegas Nabal
Artikelnummer
102892
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 1.5l
Alkohol
14%
Lager och Leverans info
Tillfälligt slut
Ursprung
Europa > Spanien
Årgång
2019
Druva
Tempranillo