Se dina priser >>>

Gallina de Piel Roca del Crit 2020

6x750ml
14%
225,33kr/l
1 014,00kr

"Windy Roads to Montjoi"

På sin dagliga resa till El Bulli, från Roses till Cala Montjoi, körde David Seijas genom Cap de Creus nationalpark. Han stannade ofta för att drömma sig bort vid några nyplanterade vingårdar med fantastisk utsikt över Rosesbukten. David hade en dröm: skapa sitt eget vin. År senare har den drömmen gått i uppfyllelse med Roca del Crit.

Att arbeta på El Bulli krävde koncentration och konstant spänning så att allt gick perfekt. Att arbeta som sommelier på den fem gånger utsedda bästa restaurangen i världen var en slags balett där allt måste samordnas. David Seiyas hade sin flyktventil. Vid behov lämnade han restaurangen ett ögonblick och gick längs en liten väg som bara var känd för El Bulli-arbetarna och lokalbefolkningen, till en liten klippa dold med en sten som ledde till baksidan av Cala Montjoi. Där kunde han skrika för att släppa spänningar. Det var hans Roca del Crit (i katalanska ”skrikrocken”).
Cariñena 86%. Vingård från Rabós, 86 år gammal.

Garnacha 14%. Vingård från Mas Marés, 13-15 år gammal.

Etiketten symboliserar de olika delarna som bidrar till vinet. Som granitbollen representerar den granitiska jorden där Garnachan växer. Cariñenan växer på skifferjord.


Garnachan jäses på ståltank med 10% hela klasar och lagras i 6 månader på jästfällningen. Cariñenan lagras 12 månader på franska ekfat från Bourgogne, 500-700L i storlek, några nya och andra begagnade (2: a och 3: e året), medium rostad fat med rostade huvuden.

Passar till

Utseende

Doft

Röda körsbär, björnbär, violer, lakritspinne, kaffebönor och rosmarin.

Smak

Produktdetaljer

Varumärke
Gallina de Piel
Kategori
Rött vin
Flaivys artikelnummer
3905
Förpackning
Flaska 750ml
Antal styck per förpackning
6
Alkohol
14%
Lager och Leverans info
10+ kvar - Omgående leverans

Liknande artiklar