Se dina priser >>>

Oliver Moragues

Passionerade ekologiska vinmakare med lång historia och fokus på det unika från Mallorca

Vingården ligger vid foten av Ronda berget mitt på Mallorca där nu Carlos Moragues tagit över ledningen av arbetet från sina föräldrar. Själva egendomen domineras av en av Mallorcas absolut äldsta byggnader, den vackra Possessió Binicomprat med anor från 1200-talet och där driver Carlos mamma och syster ett av Mallorcas mest personliga och vackra agriturismo där du kan bo mitt i vingården i självhushåll. Carlos är kusin med Araceli och Javier på Bodega Ribas vars viner vi introducerade här i Sverige för ett antal år sedan och kommer därmed från Mallorca äldsta ”vin-adel”.

Carlos föräldrar bestämde sig tidigt för att konvertera vingården till ekologiskt eftersom de arbetade när naturen och ville producera sitt vin så naturligt och hållbart som möjligt utan att påverka sin omgivning negativt baserat på de unika mallorquinska druvorna.

Till skillnad mot många andra vinmakare på Mallorca med många olika viner så producerar Carlos ”bara” tre röda, ett rosé och ett vitt vin och brinner passionerat för att skapa förstklassiga mallorquinska viner.

Ekologisk
OM500
1 074,00 kr (6 st)
14% Flaska 750ml
Ekologisk
El Galgo
1 194,00 kr (6 st)
12.5% Flaska 750ml